Saturday, November 13, 2010

Inspirasi dan makanan Untuk turunkan berat badan

  1. Sediakan makanan yang sihat dan make sure menunye konsisten.
  2. Cuba makan pada waktu yang sama setiap hari
  3. Lebihkan pengambilan buah,sayur dan bijiran.
  4. No Mcd,KFC & etc
  5. Minum Susu rendah lemak
  6. Ambil protein berdasarkan ikan kerana makanan daging (ayam,lembu dsbg) tidak berapa sihat sebab haiwan ini telah disuntik hormon untuk menggalakkan tumbesaran dan dalam mase yang sama jika kite makan daging berkenaan bdn kite lagi mudah naik.[melainkan haiwan yang tidak disuntik]
  7. Stop makan makanan ringan
  8. Kunyah makanan dengan perlahan,dengan cara ni perut punyai masa untuk merasa kenyang
  9. Simpan pakaian yang jadi impian untuk di pakai(tak muat)di tempat yang mudah dilihat untuk jadi inspirasi Uols untuk menurunkan berat badan.
  10. Minum 6-8 gelas air sehari terutamanya sebelum makan[air tak ada kalori dan buatkan perut Uols cepat kenyang]

4 comments:

Mknace said...

:) :) :)

IRAH HAJERAH AZMAN said...

once, i pegi this cancer talk, dia cakap ayam x elok sangat di makan, sebab di suntuk hormon perempuan. Sebab tu semakin hari semakin banyak pondan. ~..~"

Tapi kan weh, banyak2 benda pasal diet, aku leh tahan, cam kurangkan makan ayam sort off, tp nak soh aku x pg fast food ~..~" susah oh ~..~

Sekeping Hati itu milik Tuhan

Dayah said...

2 x 5 la:P

Dayah said...

2 x 5 la:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...